Dissabte 13 de Gener a les 19h: Digging Deeper (Cavando Profundo),

Estrena del Documental Digging Deeper (Cavando Profundo), amb la seva autora, Teresa Duran i la historiadora Dolors Marín. Solidaritat Internacionalista i Repressió Franquista: Tombes a les cunetes, Valle de los Caídos.

SINOPSI:

     Digging Deeper és un viatge des d’Espanya al Regne Unit i el descobriment d’un enllaç que uneix la història i la memòria d’ambdós països, a través de la Guerra Civil espanyola, que va tenir lloc entre 1936 i 1939.

    Al parc Jubilee Gardens de Londres, es troba un monument que ret homenatge als voluntaris britànics que van anar a Espanya a lluitar contra el feixisme durant la guerra. Aquest descobriment dona peu a un viatge cap a un passat que té una profunda ressonància en la nostra societat actual i en com entenem la història.

   Familiars de voluntaris britànics recorden i evoquen un temps en què la consciència social era tan forta que fins i tot estaven decidits a arriscar les seves vides per un món millor. La pel·lícula també mostra testimonis espanyols que van patir i continuen patint la repressió de la guerra i les seves conseqüències.

   El documental construeix un pont entre aquests records i els uneix com un tot, ressaltant que la Guerra Civil no va ser només un conflicte nacional, sinó que va ser el preludi de la Segona Guerra Mundial; com assenyala una de les entrevistades de la pel·lícula “va ser part d’ella”. Una guerra l’impacte de la qual va arribar a nivells internacionals a través d’aquests voluntaris, que van viatjar de tot el món per lluitar junts i frenar el feixisme a Espanya. La pel·lícula insisteix en la necessitat de recordar el conflicte, el seu significat i la importància de mantenir viva la flama de la lluita.