Xaingra. Xarxa d'Intercanvi

logo xaingra_150x144

La Xarxa d’Intercanvi de Gràcia és una unió voluntària i lliure de veïns i veïnes del barri de Gràcia que han decidit complementar les seves activitats econòmiques “habituals” amb intercanvis solidaris informals, sense usar diner. Aquesta xarxa neix a partir de la inconformitat amb el sistema econòmic en el que vivim, amb un esperit de transformació social.

Des de Xaingra sempre s’ha entès que l’economia ha d’estar al servei de les persones i no a l’inrevés. Actualment, i cada vegada més, el diner classifica i ens esclavitza i per tant és urgent i necessari construir opcions que minimitzin el seu poder.

En la societat on vivim, sembla que el capitalisme sigui l’únic model vàlid i que el poder del capital és inqüestionable. En aquest espai no es pensa així, més aviat es creu que cal anar fent passes reals i d’aprenentatge cap a models alternatius al capitalisme.

La iniciativa es vol difondre a més gent de cara a que s’estengui el màxim possible i pugui esdevenir alternativa social.

Els objectius de la xarxa són:

Potenciar relaciones més humanes entre veïns i veïnes.
Portar a la pràctica un exemple de resistència i alternativa al consumisme desmesurat i no sostenible, i al malbaratament en la nostra societat amb profundes desigualtats socials.
Crear major teixit associatiu crític a nivell local.
Potenciar que tots i totes tenim molt que aprendre i molt que aportar o ensenyar.
Educar-nos en els valors de reciprocitat, tolerància, flexibilitat, gratuïtat i esperit de col·lectivitat.

Xaingra neix a l’Ateneu Rosa de Foc i ara creix i es desenvolupa al Banc Expropiat/Assemblea de veïnes de Gràcia.

Article: http://intercanvis.net/article29-Xaingra-Xarxa-d-Intercanvi-de-Gracia-i-XIC-Gracia-Xarxa-d-Intercanvi-de-Coneixements

Vídeo (2001):

Red de intercambios de Gracia from amiconi on Vimeo.