25N – Trobades ConCiencias (2a xerrada)

Aquest dissabte 25 de novembre al Ateneu, seguim amb el cicle de trobades crítiques sobre la ciència, a partir de les 19h.

Us esperem!

161119-conciencias

 

Divendres 25 de novembre, 19h. Xerrada divulgativa – La ciència fal·lible: grans errors científics.

 

Conciencias es un grup de persones amb formació científica i mirada crítica que hem reaccionat a la convocatòria de la trobada ConCiencias organitzada per les bases zapatistes aquest desembre a Mèxic (llegiu més avall extractes dels comunicats) i per això hem impulsat una trobada ConCiencias a Barcelona durant els mesos de novembre, desembre i gener.

Ens mou la inquietud per revisar per dins i per fora aquest fenomen cultural humà que és la ciència, volem trobar-nos per valorar la ciència com a possible eina per aconseguir un món on hi puguin habitar tots els mons, és a dir, per a fer més habitable el món en què ja habitem. Per a això necessitem mirar a la història de la ciència i pensar-la: els seus fonaments, les seves aplicacions, les seves troballes, els fraus, les apropiacions, la seva hegemonia com a font de coneixement, el seu paper com a eina de dominació. Des de la convicció que les formes de generació de coneixement i el mateix coneixement generat estan íntimament vinculats al sistema social i econòmic en què vivim, ens preguntem quin tipus de coneixement podem generar en una societat més habitable i de quines maneres podem generar aquest coneixement, com podem incorporar nous paradigmes sense renunciar a la racionalitat.

Convoquem a aquesta trobada a persones científiques acadèmiques, científiques naturals, a aquelles que s’interessen per la ciència des de les seves inquietuds; també a persones compromeses en la transformació social i a totes aquelles que vulguin estar compartint i aprenent juntes sobre com podem construir una casa de la mida del món en què hi puguin cabre totes les cases del món.